Физик предупреди, че контактът с извънземни може да сложи край на живота на Земята

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Всички ние трябва да сме благодарни, че все още нямаме доказателства за контакт с извънземни цивилизации. Това пише физикът и бивш редактор на списание Nature Марк Бюканън в нова статия за The Washington Post.

Опитът за комуникация с извънземни, ако те съществуват, би могъл да бъде изключително опасен за нас“, коментира той. И добавя: “Трябва да разберем дали е разумно и безопасно и как да се справим с такава комуникация организирано“.

По думите на физика, трябва да бъдем много внимателни с действията, които предприемаме. В статията си той отбелязва, че търсенето на извънземни е достигнало етап на висока технологична усъвършенстваност и свързания с това риск се нуждае от строга регулация на национално и международно ниво.

Според Бюканън, тъй като нашата цивилизация е сравнително млада, има опасност тя да срещне по-висши жители на познатата Вселена. Това носи голям риск да бъдем унищожени, опасява се той. Неговият призив е просто да изчакаме и в бъдеще колективно да решим как глобално да подходим към потенциалния контакт с извънземни същества.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар