Филип Димитров: Който твърди, че България е мафиотска държава, я тласка към Евразия

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

България се превърна в западна държава, натовска и европейска, която, колкото и да хленчат и да я хулят разни мъдреци, е във всяко отношение съпоставима с другите западни държави. Дори мантрата, че била най-бедна в Европа, която с такъв ентусиазъм повтарят (и която, ако вярваме на “Дойче веле”, напоследък вече не била вярна) не отменя постигнатото, защото да си дори последен в групата на първите е нещо хубаво.”

 

Това казва в интервю за сайта faktor.bg бившият премиер и настоящ конституционен съдия Филип Димитров.

 

“Организираната престъпност я има и днес. Голяма част от нея е по наследство червена, казва още той. Но този, който днес се мъчи да убеди спонсорите си, че България е мафиотска държава, може да постигне един-единствен резултат – марш навън, към Евразия.”

 

 

Запитан дали партиите на прехода трябва да слязат от политическата сцена и да се даде обществена енергия на нови политически проекти, Филип Димитров отговаря, че винаги е подчертавал, че “модата на десетки партии не помага на демокрацията”.

 

Според него за една партия трябва да е ясно какви цели преследва, кой я води и как смята, че трябва да си гони целите. “Ако някое от тези неща липсва, обикновено не се получава. Политиката не е просто проект. Проектът е за получаване на средства, а партията – за получаване на доверие. Тя трябва да има цел, но и да буди доверие и да дава основание да очакваш, че утре няма да те е срам от нея.”

 

Faktor.bg е известен с острите си критики към Русия и президента Румен Радев, като в отразяването на протестите срещу правителството, Бойко Борисов и Иван Гешев не одобрява прояви като улични блокади и замеряне на сгради с яйца и домати и поставя акцент върху това, че те изглеждат манипулирани от проруски интереси, олицетворени от държавния глава и хора като Мая Манолова.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар