Филип Попов: Десета година Борисов управлява. И той, и партньорите хапват и пийват и без поводи

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Близо 70 хиляди души се събраха в местността “Историческа поляна” под връх Бузлуджа, където БСП проведе ежегодния си национален събор.

Тези хора бяха там, защото искат г-н Борисов и тази негова трапезна коалиция да бъде сменена, каза пред БНР Филип Попов – депутат от БСП, коментирайки думите на премиера Бойко Борисов, който коментира призивите за смяна в управлението на страната, издигнати на многохилядния събор на социалистите.

“Нека да си хапнат, да пийнат.
Те обичат.
Не бива да се харчи енергия, това си е тяхна традиция.

Много злини са направили на България за тези десетилетия управление, но да не им разваляме празника”.

„Десета година г-н Борисов управлява, и той, и неговите коалиционни партньори хапват и пийват по различни поводи и без поводи.

Видяхме колко хапнаха и пийнаха без никакъв резултат, когато председателствахме ЕС.
Вече десета година, че и повече, управлява това правителство.

Ние има слагаме на масата нов разговор – разговор за промяна на системата, за специфика на развитие на регионите, за достъпа до образование, до здравеопазване, изобщо за алтернативата на развитие на България, за нова та политика, която следва да преследва всяко правителство.

Това се видя в събота, когато представихме нашата визия за развитие на България“.
Според Филип Попов пари за реформи има, но те се губят в т.нар. „паралелна държава“.
„Жалкото е, че голяма част от тези пари – 11 – 12 милиарда, всяка година се губят в т.нар. „паралелна държава“, в сивата икономика, в корупция, в задкулисие.

И те го доказаха и в последния ден на този парламент, когато се сбиха.
Те се сбиха, не за да увеличат заплатите и пенсиите на българските граждани, а кой – кого подкрепя, и тук става въпрос отново за милиони.

Виждате, вицепремиер обвинява министри от правителството в задкулисие и в покровителстване на тъмен бизнес по Черноморието… тази държава за пореден път я изтупват като брашнен чувал.
Това трябва да спре.“
Той допълни, че визията е отворена и всеки един гражданин или организация, които могат да се изкажат по нея, да помагат за развитието на визия, за падането на това управление, да се смени моделът на управление на България“.
По думите му визията на БСП за развитие на България обаче не била конкретно насочена срещу ГЕРБ.
Попов отхвърли възможността БСП и ГЕРБ да управляват заедно.
„Именно затова е тази визия. Не срещу ГЕРБ специално. Разбира се, ГЕРБ е част от този модел. Ние многократно сме заявявали, че БСП с ГЕРБ няма как да управлява или да бъде заедно в някаква коалиция, защото ГЕРБ е част от този модел, а ние се обявихме против този модел на управление. ГЕРБ трудно ще бъде откъснат от този модел и показателно е, че именно г-н Биков и Тодоров, които писаха срещу тази шайка, в момента с част от нея. Именно това е големият проблем. Тази шайка със своите икономически лостове – а тези лостове са базирани на властта, която имат, и употребяват тази власт за печалба – лична и на тяхната шайка – просто изяждат всякаква възможност на хората за нормален живот. Защото, ако се обявиш против тази шайка, ще бъдеш уволнен от работа, ще бъде оплют, обруган по всевъзможни начини“.
Филип попов заяви, че БСП ще продължи да атакува управлението и обясни: „Защото всеки един ден от оставането на това правителство във властта е вредно и носи тежки последици за всеки един български гражданин и за развитието на България“.

Източник: Епицентър

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар