Филмова вечер предизвика напрежение на МКС

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Атмосферата на МКС е по-напрегната, откакто на Земята геополитическия конфликт между Русия и Запада се разгоря с нова сила на фона на войната в Украйна. За да функционират всички системи, американци и руснаци продължават да са единен екип на 400 километра над земната повърхност. Оказва се, че проблеми сред екипажа има не по време на работа, а по време на почивката. Астронавтът на НАСА Марк Ванде Хей, който наскоро прекара 355 дни на борда, разкри за част от неприятните ситуации на борда на МКС.

По време на филмовите вечери, станало ясно, че твърде често лошите са руснаци.В един момент разбрах, че всички лоши момчета са руснаци„, каза Ванде Хей пред The Washington Post.


Настръхвам дори като си помисля за това, защото в един момент погледнах моите съотборници от екипажа на космонавтите и казах: „Как се чувстваш от това?“ И те казаха: „Донякъде е страшно, когато виждаме, че всички в САЩ представят руснаците за лоши„, споделя Марк Ванде Хей.

Екипажът се адаптирал, като възприел стратегия, при която „всеки получил ред да избере филм, който е гледал и иска да сподели с всички останали„, спомня си Ванде Хей.

От думите на астронавта обаче се подразбира, че идеята не проработила и съвместните руско-амеркански филмови вечери спрели да се провеждат.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар