Фирма “Градус” погва едрия земеделец Илчовски с дела заради изнесените данни за кюлчетата – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Градус” АД ще заведе всички възможни дела срещу Светослав Илчовски, съобщиха от фирмата.

Поводът са направените разкрития от него пред комисията за ревизия към 45-ото НС на 5 май. Тогава Илчовски – един от големите земевладелци в България, заяви, че е бил изнудван от собственик на друга фирма Градус АД, който се е представил за говорещ от името на Бойко Борисов. Принудата била за това да продава зърно под пазарните цени. Бизнесменът каза още, че пред очите му на рожден ден на Борисов “Иван Пилето” (собственик на фирма “Градус”, която бизнесменът нарича “Гларус”), и Цоло Вутов (собственик на 50% от “Геотехмин” ООД), са подарили кюлчета за рождения ден на премиера в оставка. 

В съобщението на “Градус” АД се казва: 

Във връзка с направени и разпространени неверни твърдения от лицето Светослав Илчовски пред комисията за ревизия към 45-ото Народното събрание и медиите, “Градус” АД информира, че ще заведе всички възможни дела срещу въпросното лице и ще сезира компетентните органи в защита на своите права и законни интереси за изнасянето и разпространяването на неверни твърдения от него.

Те уронват престижа и накърняват доброто име на “Градус” АД, причиняват на компанията и нейните инвеститори и акционери имуществени и неимуществени вреди, и дават неверни и подвеждащи сигнали към пазара, на който се търгуват акциите на “Градус” АД, което може да се отрази негативно на тяхната цена.

Като компания с близо 30-годишна история, “Градус” АД няма да допусне накърняване на доброто й име, както и замесването й в политически битки чрез разпространение на невярна информация, и ще търси правата си по съдебен ред. 

Комисията за ревизия, оглавявана от Мая Манолова, ще проведе заседание и днес. 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар