Фирма на кмет от ГЕРБ спечелила обществени поръчки за 16 милиона лева.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Фирма на кмет от ГЕРБ спечелила обществени поръчки за 16 милиона лева.

Интерхолд се оказва семейна на кмета на Копривщица Генчо Герданов, чийто син Десислав, 34, е едноличен собственик.

Фирмата Интерхолд, поради затварянето на улици в сърцето на София, се оказва семейна на кмета на Копривщица от ГЕРБ Генчо Герданов, чийто син Десислав, 34, е едноличен собственик.

Основава компанията на Никулден 2012 г., когато е само на 28 години. За 30-ия му рожден ден потичат нескончаеми поръчки с парите на данъкоплатците и то предимно от други общини, най-вече управлявани от ГЕРБ – 22 на брой.

Сигурно е случайно, че само от 2014 до 2017 г.

Интерхолд е взела самостоятелно или в консорциуми 15 785 580,55 лв. от обществени поръчки, като обаче в тази сума не влиза една солидна от Граничната полиция, чиято стойност е тайна, сочи справката ни в регистъра, където срещу нея сума не е упомената.

И така тоталът най-вероятно прескача 16 млн. лв. Тъй като става въпрос за края на 2017 г., може да се очаква да бъде нещо свързано с оградата с Турция. Още повече, Интерхолд е една от ощастливените фирми да работят и с Държавната агенция по бежанците година по-рано – на 18 ноември 2016 г. печели договор там.

Санирнето също е логичен хит за подобен изпълнител – там милиардите ги разпределяше ГЕРБ в лицето на незабравимата Лиляна Павлова, а големи контракти спечелиха братовчедите на депутата Делян Добрев от неговия Кумгейт в Хасково, Гинка Върбакова от Пазарджик и доведената щерка на близкия до Цветанов певец Веско Маринов.

Най-голямата поръчка е взета от една от най-бедните и най-малките общини в България – селската Угърчин, която е сключила договор с явно много харесваните строители за 2 198 964,88 лв.

Това е огромна част от бюджета на въпросната община. Второ място заема отдавна фалиралата и с блокирани сметки от години Община Перник с 1 211 301,52 лв. Повече за казуса със санирането там от Интерхолд ще четете в следващ брой. Погледнато сумарно, всъщност София е клиент номер 2 на Интерхолд.

Столичната община има един договор от 787 886, 10 лв., но отделно поръчки са направили администрациите на Район Надежда – 602 011 лв. и управляваният от тъмносиня кметица от ДСБ Район Средец за 299 388 лв. И

наче географията на общините, обслужвани от Интерхолд с нашите пари е из цяла България – от Тунжда и Марица – селските на Ямбол и Пловдив, през Горна Малина и Ихтиман, през Димитровград и Бургас, до двойно отчелия се Добрич и още много, много други. Всъщност, Добрич, където имаше много скандали покрай потрошаването в приятелски кръг на парите по водния цикъл на града, е една от първите общини в мрежата на Интерхолд. Тя е пионерът от листата на старта на дейността по усвояване на парите на данъкоплатеца от дружеството през лятото на 2014 г. и по-специално през месец юли. Дават се две поръчки на 18-и юли 2017 г., ама дребни – едната е 26 566 лв., другата е за 25 459 лв. Затова са и дадени без търг, понеже там прагът е до 30 000 лв. Апропо, през 2014 г. фирмата работи предимно по-малки поръчки. Същия или малко по-едър калибър, но повече на брой прави през 2015 г., докато през 2016 г. само над милион има 3 поръчки. Прави впечатление, че сумите и активността изведнъж скачат.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар