Фирмите ще наемат нови хора през 2017 г.

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Всеки пети работодател ще наема нови кадри през новата година. Това показва проучване на бизнеса сред близо 500 фирми. Две трети от мениджърите планират да запазят броя на служителите си. В една на всеки десети обаче обмисля да съкратят част от персонала.

Основен проблем пред бизнеса ще е липсата на квалифицирани кадри, сочи още проучването. Именно за тях битката между компаниите ще е най-голяма, което ще доведе до сериозен ръст на възнагражденията в отделни сектори.

Според председателя на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов тенденцията не се наблюдава само у нас. “Трудът навсякъде поскъпва. Което означава, че ще се търсят кадри с по-голяма производителност, с повече знания и умения”, обясни той пред Нова ТВ.

Пламен Робов от агенция за подбор на персонал прогнозира, че търсенето на висококвалифицирани и средниквалифицирани работници ще бъде еднакво. Но и същото се отнася до нискоквалифицирания и дори неквалифицирания персонал, който обикновено е зает в производствената дейност и други видове индустрии.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар