Фирмите ще получат още 50 млн. лв. подкрепа с оборотен капитал

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Още 50 млн. за затворения по време на частичния локдаун бизнес са преведени към Националната агенция за приходите (НАП). Това стана ясно на работно съвещание при премиера Бойко Борисов, в което участваха министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, министърът на икономиката Лъчезар Борисов, представители на Националния оперативен щаб и на ваксинационния щаб, съобщи правителствена информационна служба.

“Заедно с бизнеса се договорихме, че мярката ще продължи и през февруари и в петък е изпратено първото запитване към ЕК по повод нотификацията и продължаването на мярката през февруари”, уточнил Лъчезар Борисов. 


НАП обяви одобрените до момента фирми, поискали подкрепа с оборотен капитал

Kaндидaтcтвaнeтo зa най-oчaĸвaнaтa мяpĸa в пoмoщ нa зaтвopeния бизнec зaпoчнa в ĸpaя нa минaлaтa гoдинa и пpoдължи дo 20 янyapи. Πoдaвaнeтo нa зaявлeниятa cтaвaше пpeз yeб cтpaницaтa нa Haциoнaлнaтa aгeнция зa пpиxoдитe, а изплaщaнето на cpeдcтвaтa, дойдоха oт eвpoпeйcĸи пpoгpaми.

Подпомагането на компаниите, което се осъществи по оперативна програма “Иновации и конкурентоспособност” и бе на обща стойност 156 милиона лева. Различните компании имаха право на 10 или 20 процента от оборота за подпомагане. Процентът се изчисляваше на база оборота на конкретните обекти, реализиран през периода на 2019 година, съответстващ на периода, през който обектите са преустановили дейност през тази година.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар