Велислава Кръстева

Фирми на пиарката Велислава Кръстева източват Народния театър

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ситуацията в Народния театър започва да придобива значение на политически натиск. Включите, но и към мен. Това каза служебният министър на културата Велислав Минеков. Той добави, че забелязва и много политически назначения.

„Има много нови назначения. Интересни са назначения, които са по някакъв начин свързани с партията на самият Василев (директорът на Народния театър – бел. ред.). Тези дни излезе в няколко сайта информация за неговата партия – алтернативна лява партия, която беше поведена от Красимир Янков? Много страни партийни назначения се получава. Че има в театъра и да ви кажа честно, аз усещам някакъв политически натиск. Вероятно и в театъра, но вече го усещам, че след като всичко това се случва по този начин, този политически натиск е и към мен“, каза той.

Минеков обясни и че направеният в Народния театър одит в момента се преглежда.

„Вътре има някои неща, които са много смущаващи. Има някакви за взаимоотношения с фирмата „Инса ойл“, които не са били показани в одита. Другото, което не е в одита, е фирмата „Инфлуенсър бг“, която е собственост на дъщерята на пиарката Кръстева. Не казвам, че има нещо нередно, но нямам документите, които да покажат , че всичко е нормално„, обясни Минеков пред бТВ.

Според него в театъра има разделение, а някои работят там с усещане на страх. По думите му директорът има доста основания да бъде освободен.

Скандалът в Народния започна миналата година с надраскана врата. А в началото на тази година стана ясно, че рeжисьорът Александър Морфов е надраскал вратата не само на пиара Велислава Кръстева, но и тази на кабинета на директора Васил Василев. На 29 октомври миналата година вратата на офиса на настоящия пиар на Народния театър осъмна с изкъртена табелка и надписи: „ДПС“, „Връзки с обществеността на Ахмед Доган“ и „Изчезвай“. Впоследствие режисьорът Александър Морфов призна, че той е „известният извършител и че не се е крил“.

Кръстева изгонена от ДПС след като разби партийните структури в Плевенско.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар