Фицо се е разминал

Фицо се е разминал “на милиметри” със смъртта, ще се възстановява изключително дълго

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Възстановяването на премиера Роберт Фицо след опита за убийство ще отнеме “изключително дълго” време, каза днес словашкият вицепремиер Роберт Калиняк, цитиран от Франс прес и БТА.

В същото време болницата, в която се лекува Фицо, определя състоянието на премиера като “задоволително”.

Словашкият премиер бе прострелян на 15 май след правителствено заседание в град Хандлова, Централна Словакия. Министър-председателят претърпя две хирургични интервенции, които продължиха няколко часа, в болница в град Банска Бистрица, където се намира и понастоящем.

“Възстановяването на премиера най-сетне тръгна по правилния път. Възстановяването ще бъде изключително продължително, тъй като нараняванията му са много сериозни”, каза Роберт Калиняк след заседание на словашкото правителство, като отбеляза, че премиерът вече е състояние да се храни.

По думите на Ерик Калиняк, ръководител на съветниците на премиера, който стана свидетел на стрелбата по Фицо, министър-председателят се е разминал “на милиметри” със смъртта.

Болницата в Банка Бистрица заяви днес, че “лечението на премиера продължава по план и състоянието на пациента е задоволително”.

Предполагаемият извършител на нападението срещу Фицо, идентифициран от словашките медии като 71-годишния Юрай Цинтула, бе задържан веднага от охранителите на премиера.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар