Флотът на САЩ: Имаме още видеа на НЛО

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Военноморските сили на САЩ притежават множество клипове на неидентифицирани летящи обекти (НЛО) или на неидентифицирани въздушни феномени (UAP), какъвто е предпочитаният от Пентагона термин. Кадрите обаче няма да бъдат публикувани, защото биха “навредили на националната сигурност“, споделя говорител на американските ВМС.

Пентагонът разсекрети нови кадри на НЛО (видео)

Иран: Подобни на НЛО дронове следят ядрените ни обекти

Признаването идва в отговор на искане на Закона за свобода на информацията (FOIA). То е подадено от правителствения сайт за прозрачност The Black Vault, който преди това е споделял хиляди страници документи, свързани с НЛО, получени чрез искания за FOIA до ЦРУ и други правителствени агенции, съобщава ScienceAlert.Black Vault подаде иск към ВМС на САЩ през април 2020 г. – само ден след като ВМС разсекретиха три вече скандално известни видеоклипа.


Повече от две години по-късно правителството отговоря с писмо, в което се потвърждава, че съществуват още видеоклипове на НЛО, но се отхвърля искането те да бъдат публикувани поради опасения за националната сигурност.

Освобождаването на тази информация ще навреди на националната сигурност, тъй като може да предостави на противниците ценна информация относно операциите, уязвимостите и/или способностите на Министерството на отбраната и Военноморските сили“, пише в отговор Грегъри Кейсън, заместник-директор на службата за свобода на информацията на ВМС. “Никакви части от видеоклиповете не могат да бъдат отделени за пускане.

Кейсън добави, че ВМС са успели да разсекретят трите видеоклипа на НЛО, публикувани през април 2020 г., само защото кадрите са били изтекли преди това в медиите и вече са били “широко обсъдени в публичното пространство“.

Военноморските сили сметнали за възможно официалното публикуване на кадрите “без това да причини допълнителни щети за националната сигурност“, пише Кейсън.

Пентагонът отделя сериозно внимание на НЛО и дори създаде специален отдел, насочен към събиране на данни за различни феномени. Една от причините за това е, че неидентифицирани летящи обекти може да са много напреднали безпилотни апарати на Китай или друг геополитически съперник на САЩ.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар