Формулата за успешна кариера на Цвети Радойчева

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Първите стъпки в кариерата, които всеки трябва да извърви са изключително важни. Затова са студентските стажове, които стават все по-актуални и все по-търсени от бизнеса в България. Преди малко повече от година Dir.bg стартира своята платформа „Идеалният кандидат“, която улеснява процеса на търсене и предлагане на стажове. Заедно с нейното начало, поставихме старт и на специалната ни рубрика „Формулата за успешна кариера“, в която разговаряме с популярни, интересни и успешни личности, които вдъхновено разказват за своя кариерен старт.

„Определено има много минуси в образователната ни система, но не това е основния проблем, според мен. За съжаление младите са много демотивирани като цяло, искат някак без много усилия да постигат големи неща в живота, а това няма как да стане. Основата на големите постижения е силният характер, а той се калява, когато не се отказваш пред трудностите и вярваш себе си, повече от всеки друг“, споделя Цвети Радойчева, следващият гост на Бисер Кунчев в рубриката „Формулата за успешна кариера“.Коя е тя?


Цвети Радойчева на 34 г. от София. Популярна поп певица и актриса. Занимавам се с музика от ранна детска възраст. Завършила съм поп и джаз пеене в Националната Музикална Академия „Панчо Владигеров“ със специалност поп и джаз пеене. Към този момент се самопродуцирам. Последният ми музикален проект се казва “ Love in Sofia“, песента е по моя музика, текст Йордан Гергов, аранжимент Росен Стоев. Изявявам се и като сатирична актриса, като играя главна роля в театралната постановка „Белият гарван“.

Разкажете ни за първите стъпки във Вашата кариера. Кога, къде и как се случиха те?

Музиката винаги е съпътствала моя живот. Първите ми изяви на голяма сцена са още на 3 годишна възраст, след това дълги години съм пяла в хор „Добри Христов“ с музикален педагог Зоя Видас , а по-късно живота ме среща с доц. Алис Боварян, която оцени певческия ми талант и ме провокира да кандидатствам в музикалната академия. А, първите стъпки в моята кариера бяха през 2009г., когато подписах продуцентски договор с музикална компания PopCore и именно с тях създадохме моите авторски песни с видеоклипове „Не се обръщай „“Ти“, „Бял сатен“ и „Дъжд от звезди“.

Как си представяхте тогава Вашата кариера 10 години по-късно?

10 години по-късно си представях своята кариера почти такава каквато е, с изключение на по-бавното темпо, с което се развиваше през тези 10 години, но е разбираемо, тъй като прекратих договора си и започнах да работя сама, без протекция. Това от друга страна ми даде увереност във себе си и възможностите си и непоколебимост да следвам своите мечти.

Успяхте ли да сбъднете мечтите си? Достигнахте или ги надминахте?

Определено сбъднах много от мечтите си и това ме мотивира да продължавам да мечтая за нови върхове в моята кариера. Моето мнение е, че ако човек спре да мечтае,спира да живее и именно защото имаме мечти, животът е толкова интересен.

Има ли нещо, което бихте променили тогава, ако можеше да се върнете в тези години?

Нищо не бих променила. Смятам, че всеки един от нас има свой уникален път, по който му е предначертано да върви, да учи своите уроци и да изгражда себе си като личност . Аз съм щастлив човек, че имам възможността да практикувам професия, която изключително много ми харесва и ме вдъхновява и всяка една преодоляна трудност през тези години е сформирала моят силен характер и успешната ми личност.


Снимка: Ивелина Миланова

Какво е мнението Ви за стажовете? Колко важни са те за един млад човек?

Изключително важни са стажовете! Те дават най- важното, а именно опитността и рутината. Няма как да станеш наистина добър в една област, ако не разгърнеш своя потенциал и не усвоиш основни умения свързани с дадена дейност.

Преди малко повече от година Дир.бг стартира своя платформа за студентски стажове, която нарече „Идеалният кандидат“. Според Вас какви качества трябва да притежава идеалния кандидат в студентските години, за да впечатли компаниите и да го поканят на стаж?

Според мен „ИДЕАЛНИЯТ КАНДИДАТ“ е този, който изпитва истинско удоволствие от работата си. Човек, за който работата, която работи е сбъдната мечта. Човек, който е ентусиазиран, трудолюбив, лесно стиковащ се в екип и постоянно развиващ уменията си и надграждащ своите възможности.

Какви са трудностите, които според вас срещат студентите при избора и откриването на подходящия стаж?

Трудностите най-вече са в малкото възможности за стаж. Но, човек има ли желание, винаги ще намери и начин, важното е да имаш желание за придобиване на знания и опитност. Аз още от първи курс в НМА, започнах да работя по специалността си, като пеех в столичен пиано бар. И това продължи през цялото ми следване. Безкрайно благодарна съм, че имах тази възможност, тъй като именно пеенето в такъв тип заведение ме изгради като изпълнител, придобих увереност на сцената, създадох голям репертоар и се научих как да комуникирам с публиката.


Снимка: Ивелина Миланова

Достатъчно ли е нивото на подготовка, което дават университетите в България? Какви са акцентите, с които бихте подкрепили или не българската образователна система?

Определено има много минуси в образователната ни система, но не това е основния проблем, според мен. За съжаление младите са много демотивирани като цяло, искат някак без много усилия да постигат големи неща в живота, а това няма как да стане. Основата на големите постижения е силният характер, а той се калява, когато не се отказваш пред трудностите и вярваш себе си, повече от всеки друг.

Каква е рецептата за кариерен успех на Цвети Радойчева?

Моята рецепта за успех е да знаеш кой си и какво искаш! Да живееш от сърце и да не се сравняваш с никой, само със самия себе си, за да можеш да постигнеш най-добрата си версия!


Снимка: Ивелина Миланова

Ако трябва да дефинирате Вашата кариера до момента с 3 думи, кои ще са те?

Любов, Постоянство и Отдаденост.

Случващото се и реализацията Ви към момента са огромен повод за лична и на близките Ви гордост. Какви съвети получавате именно от тях?

Съветът, който получавам от тях е да продължавам да бъда себе си, истинска, автентична и никога да не губя вяра във възможностите и таланта, който са ми дадени от Бог.


Снимка: Ивелина Миланова

А какви са Вашите съвети към младите хора в страната? Ако зависеше от Вас, как бихте ги мотивирали да проведат стаж и да се развиват кариерно?

Съвет към младите ми е да избират професия със сърце, да мотивират сами себе си и да не спират сами да търсят възможности за стаж, за развитие. Отговорността за щастието и успехите им е единствено и само тяхна и щом го осъзнаят, могат да постигнат всичко, за което мечтаят.

Коя е добрата новина, която искате да прочетете един ден и се е случила с Вас и близките Ви хора?

Най-хубавата новина е, че човек е щастлив от своите успехи! Бих искала да прочета и двете за себе (и близките си), защото може да си успял, но да не си щастлив, а може да си щастлив , въпреки че не си успял в дадена област. Да си щастлив със своя успех, според мен е истинско удовлетворение, а имащ ли лично удовлетворение, имаш ресурса да дадеш и най-доброто на близките си и да ги вдъхновиш!

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар