Франция влиза в нов 4-седмичен нацонален локдаун

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че мерките, насочени към ограничаване на разпространението на Covid-19, които бяха въведени в 19 региона в страната, ще започнат да се прилагат в цяла Франция.

Националният локдаун ще влезе в сила на 3-ти април, събота, и ще остане в сила поне четири седмици, посочи Макрон, обяснявайки взетото решение за затягане на мерките с увеличаването на заразените с коронавирус, както и с броя на хоспитализираните французи.

Локдаунът ще включва и училищата, които ще бъдат затворени за три седмици. Макрон също така остави отворена възможността за удължаване на новия локдаун.

Разпоредбите предвиждат и вечерен част от 19 ч., затварянето на някои магазини и ограничения за придвижване извън район от 10 километра от жилището. Отвъд този периметър ще се изисква документ.

По време на телевизионна пресконференция Еманюел Макрон изрази оптимизъм по отношение на хода на пандемията, като отбеляза, че може да се види “светлината в края на тунела”, но също така предупреди, че вариантът на коронавируса, открит първоначално във Великобритания, вече напълно циркулира в цяла Франция, съобщи БНР.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар