Франция задължи и децата над 6-годишна възраст да носят маски

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От 3 януари носенето на маски на обществени места във Франция става задължително за децата над 6-годишна възраст. Съответният указ е публикуван днес в официалния вестник на страната.

Досега изискването за задължително носене на маска се отнасяше за всички французи над 11 години. Маски трябва да се носят задължително в градския транспорт, на обществени места, в спортни комплекси и религиозни институции.Новото изискване е прието няколко дни преди началото на учебните занятия във Франция заради ръста на заболеваемост от COVID-19.


В редица градове, включително в Париж, се изисква носене на маски и на улицата. Изключение се прави за велосипедистите, шофьорите на автомобили и лица, които се занимават със спорт на открито. Глобата за нарушение на мярката е в размер на 135 евро.

Съобщава се, че през новогодишната нощ полицията в Париж е наложила почти 800 глоби за нарушаване на изискването за носене на маски.

Рекорден брой новозаразени с COVID-19 във Франция

В момента Франция преживява пета вълна на пандемията от коронавирус. Националната служба по обществено здраве съобщи вчера за рекордни 232 000 нови случая на коронавирус. В момента във френските болници има 18 700 души със симптоми на COVID-19.

Досега около 53 млн. души от 67-милионното население на Франция е преминало пълен курс на ваксинация, а до 30 декември 2021 г. бустерна доза е поставена на повече от 24,1 млн. души.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар