Франция към САЩ: Спрете да ни крадете маските!

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Франция обвини САЩ в кражба на маски за лице от Китай.

 

 

„Правителството на САЩ не е закупило нито една маска, която е била предназначена за доставка от Китай за Франция“, заяви говорителят на правителството на САЩ в отговор на запитване на информационната агенция AFP.

Президентите на три френски региона обвиниха САЩ в несолидарно поведение. Канада също проверява подобни съобщения. Говорителят на правителството заяви в петък в Париж, че на световния пазар на защитно облекло цари «напрегната атмосфера».

«Американците ни измъкват защитните предпазни средства изпод носа ни», каза Валери Пекрес, президент на френския столичен район, в интервю за LCI.

Жан Ротнер, президент на германския регион Гранд Ест, подчерта, че американците изкупуват маските, поръчани от Франция директно „на летището“ в Китай:

„Те извадиха пари и платиха три или четири пъти повече“.

Междувременно в канадските медии се чуват обвинения срещу Съединените щати. Премиерът Джъстин Трюдо нареди тези „тревожни“ съобщения да бъдат проверени. Както каза Трюдо, той разбира огромното търсене в Съединените щати, имайки повечето от 5900 смъртни случаи в съседната страна. Според него ситуацията в Канада е сериозна.

«Трябва да сме сигурни, че оборудването, което е в Канада, ще си остане при нас».

Петя Паликрушева, превод и редакция

Източник: https://www.tagesspiegel.de/wissen/usa-haben-wohl-200-000-schutzmasken-abgefangen-berlins-innensenator-spricht-von-moderner-piraterie/25712976.html


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар