Френската лаборатория, в която са изследвани животните, не съществува

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Да споделя малко информация и впечатления от престоя ми в с. Шарково вчера и днес.

Първо, до колкото разбрах от ветеринарната лекарка, която беше дошла да защити животните – френската лаборатория, в която уж са изследвани пробите май изобщо не съществува.

Докторката и още 2 жени са търсили каквато и да е информация за нея, но не са открили нищо, освен НПО със същото име.

Това ме кара да мисля, че всичко е една голяма лъжа.

Следващо нещо е, че няма наблюдавани симптоми при животните там, а пробите според хората са взети преди 20-30 дена.

Ако това е така, тези животни щяха да са в критично състояние или мъртви…а такива няма. Не са позволили да се направи втора проба, нито да се сложат ваксини на животните и да се направи карантина, което се практикува в случаи на такава зараза (но не в България явно). Хората ( трудно мога да ги нарека такива…), които евтаназират животните не представиха никакви документи, че са ветеринарни лекари, да не говорим че голяма част от тях бяха неграмотни роми, които нямат идея за какво става въпрос.

Полицаите, които бяха мноого, не ни показаха нито един документ, нито една заповед, нито се легитимираха, а ние изискахме от тях това многократно. Не показваха и заповед за влизане в частна собственост на хората, в чиито домове избиваха жовотни, просто нахлуваха, дори когато тях ги няма….

Няма съставени протоколи, до колкото знам, за броя, теглото и т.н на умъртвените животни, за които после трябва да ги обезщетяват. Не е ясна и сумата, тя варира и не е сигурна и точна, всичко е само на думи, няма документи. Имаше и информация (не знам колко е вярна), че предлагат на хората 150-200 лв на животно, а от ЕС ще платят на държавата по 500 евро, къде ще отиде разликата?! Чух също от някои хора, че на военно летище в близост кацат самолети, които е много възможно да превозват тайно бежанци. Хората смятат, че искат да изгонят местните и да заселят района с бежанци, за които ще вземат съответните суми. Има различни теории, но нещата не са прости и е добре всеки да се замисли и да потърси информация.

Труповете се хвърлят в яма, която е във вододайната зона на селото, съответно хората после ще пият от тази вода. Не се изгарят.

Вчера, когато е бил министър Порожанов, на входа на селото дезинфекцираха автомибилите, а днес не. И животните не се убиват по хуманен начин, защото се гърчат още 5мин след инжекцията, тъй като не се слага упойката преди това.
Там през повечето време нямаше обхват и интернет, казаха че е възможно да са изключили клетките на операторите. Беше много трудно да се качва инфо в нета и да се свържем с когото и да е.

Не бяхме много хора, особено вчера. Днес почнаха да идват повече хора, за което много се радвам. Всички бяха будни граждани, готови да се бият, за да защитят интересите на народа, ако се наложи.Трябва да сме много, за да се противопоставим.

Ние бяхме готови да водим война! И направихме каквото можахме. Дано да има ефект. Вече сме в София (за жалост не можахме да останем още). Ще продължим и тук и ако се наложи ще се върнем и в онзи край. Моля ви, не оставайте безучастни, това засяга много сериозно всеки от нас! Благодаря, че отделихте време за поста!

*Коментарът е от фейсбук

Източник: 168 часа

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар