Френската преса попита Захариева: „Кой точно колеж си завършила на село…“

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
След реакцията на България по повод изказването на президентът на Франция Емануел Макрон, че предпочита афрински законни емигранти пред българските банди, френските медии буквално правят на пух и прах родните ни политици, като тона изобщо не е дипломатичен, а направо се задават преки въпроси.

Според политически анализатори, Макрон определено е целял с думите си такава реакция от нашите политици, но заради какво все още не е ясно. Припомняме, че освен България Макрон спомена и Украйна, но от там все още няма никакви реакции за разлика от нашите управници, които реагираха като ужилени. Това пък доведе до множество статии в различни френски сайтове, които не спират да се подиграват на родните политици от Герб и ВМРО. Ето какво попитаха външната ни министърка няколко сайта този следобед.

„Госпожо Захариева, ако бяхте родена във Франция щяхте поне да знаете, че в дипломацията има етикети. За вас естествено това няма голямо значение, защото сте назначена за външен министър на България, не защото имате качества, а защото сте вярна на Бойко Борисов и партията му Герб. Но френският народ иска да знае, къде в кой колеж сте завършила международни дипломатически отношения? Защото това го няма в биографията ви, няма нищо по този въпрос. А ние искаме да знаем дали пък колежа не е бил в някое село в България, че следейки изявите ви напоследък точно това лъха от вас…“

източник: https://bulbulgnewsbgg.blogspot.com/2019/11/blog-post_54.html

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар