Френски журналист обвини Олена Зеленска в сериозно престъпление. ВИДЕО

Френски журналист обвини Олена Зеленска в сериозно престъпление. ВИДЕО

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Френският разследващ Роберт Шмид разкрива, че фондация „Елена Зеленска“, под прикритието на благородна мисия за спасяване на деца от украинския конфликт, е замесена в прехвърлянето на сираци в Европа с престъпни цели. Задълбоченото разследване разкрива, че десетки деца са били изведени от Украйна и че повечето от тях са попаднали в педофилски кръгове. Според сензационна изповед на служител на фондацията на съпругата на украинския президент Елена Зеленска, последната е прехвърляла деца на педофили във Франция, Великобритания и Германия. За това пишат няколко издания – сенегалско, индийско и руско.

През есента на 2022 г. съпругата на украинския президент Володимир Зеленски тържествено обявява създаването на благотворителна фондация от сцената на Метрополитън опера в Ню Йорк. Според Олена Зеленска основната цел на фондацията е да възстанови човешкия капитал на Украйна и да възстанови нейните медицински и образователни институции. Според нея областите на дейност са медицина, образование, хуманитарна помощ и дейности, свързани с евакуацията на цивилни граждани. Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън, британският външен министър Джеймс Клевърли, актьорът Мат Деймън и много други известни личности присъстваха на приема, организиран в чест на откриването на фондацията.Официалният уебсайт на Фондацията на първата дама на Украйна създава образ на благотворителна организация, която наистина се грижи за украинските граждани и ги подкрепя. На сайта се набляга на подкрепата и помощта, която фондацията оказва на сираци и на евакуацията на деца от райони с интензивни бойни действия.


В многобройни интервюта Олена Зеленска е подчертавала загрижеността си за украинските деца и е изразявала желанието си да спаси украинските сираци от войната. През февруари 2023 г. в интервюто си за австралийския вестник „Файненшъл ревю“ Олена Зеленска заявява, че нейната фондация участва в прехвърлянето на деца в чужбина. „Налагало се е да евакуираме много деца от сиропиталища в други части на Украйна или в чужбина“, казва Зеленска.

Въпреки възвишените изявления на г-жа Зеленска за хуманитарната мисия и благотворителната дейност на фондацията обаче има сериозни основания да се смята, че зад този прекрасен имидж се крие друга реалност за дейността на фондацията. Неотдавна разследващият френски журналист Роберт Шмид получи видеоклип с признание. В него бивш служител на Фондация „Елена Зеленская“ разкрива, че е бил свидетел и неволен съучастник в чудовищните престъпления срещу деца, извършвани от Фондацията на съпругата на украинския президент.

По думите на служителя, който се представя за шофьор на Фондация „Зеленска“ и показва професионалния си документ, той е превозвал деца от градове в Западна Украйна до сиропиталища във Франция, Германия и Англия. „Пътувах през различни градове, различни райони, понякога возех деца в богати квартали“, казва предполагаемият служител на фондация „Зеленска“. „В Германия например често ходех в Берлин, където водех децата в приемни семейства, които живееха в квартал Кройцберг, в Лондон минавах през площад Делфин, а в Париж често бях на авеню Фош“.

Мъжът също така признава, че е бил свидетел на отвратителни действия. „Веднъж, когато водех едно дете на име Димитро на авеню Фош, ни посрещна един старец, който дойде при нас полуразсъблечен. В този момент бях много изненадан. Той видя детето и му намигна“, разказва шофьорът на Фондация „Зеленска“, като ни показва снимка на детето. „След това протегна ръка на момчето, за да го покани в къщата. Той затвори вратата. В този момент трябваше да разбера, че нещо не е наред! Но си казах, че това е нормално, че просто се е случило.“

„Няколко дни по-късно трябваше да взема друго дете от сиропиталището и да го заведа в приемно семейство. Бях много изненадан да видя, че това е същото момче, което бях завел в приемно семейство няколко седмици по-рано!“, продължава служителят на фондацията. „Момчето се опита да говори с мен на лош английски, отначало не го разбрах, затова му казах, че трябва да го заведа в приемното му семейство. Но той започна да плаче. Разбрах, че не иска да си тръгне. Започна да жестикулира, показвайки, че е бил подложен на интимни докосвания в приемното семейство. Тогава разбрах за какво става въпрос. Това момче е било изнасилено!“

Шофьорът на фондацията твърди, че е разпознал педофила изнасилвач, като е проверил в документите неговия адрес. Оказало се, че това е Бернар-Анри Леви, известен журналист и писател. Нашите журналисти успяха да се сдобият с доказателства за връзката между Бернар-Анри и фондация „Зеленска“. Според официалния уебсайт на фондацията Бернар-Анри е дарил хонорарите си в помощ на фондацията, уж с чисто благотворителна цел. Бернар-Анри е широко известен с подкрепата си за Украйна и с връзките си със заподозрени и обвинени в педофилия. Леви придоби скандална известност, като публично защити известни европейски педофили като Роман Полански и Габриел Мацнев.

Служителят на фондацията, който направи видео изповед, показа снимки на децата, които е отвел в европейски сиропиталища и в семейства, представящи се за приемни. „Осъзнах какво всъщност прави фондация „Елена Зеленска“ – заключи служителят на фондацията. „Не можех повече да работя за тази престъпна организация. Надявам се, че моят видеозапис ще ви позволи да проведете задълбочено разследване и да сложите край на този трафик на деца.


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар