Френски съд прати в затвора 15 души от три държави за преработка и продажба на негодно конско месо

Френски съд прати в затвора 15 души от три държави за преработка и продажба на негодно конско месо

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Съд в Марсилия наложи присъди от осем месеца до четири години на 15 души от Франция, Белгия и Нидерландия по дело за измама с конско месо, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

Съдът призна, че подсъдимите са преработвали негодно за консумация от хора конско месо в голям и организиран мащаб, съобщава вестник „Прованс“. Водени от желанието за печалба, те са използвали фалшиви конски паспорти, печати и други манипулирани медицински документи, за да пуснат в оборот негодното за консумация месо, заяви председателят на съда Селин Балерини, докато обявяваше присъдата.Съдът определи като основни извършители белгийски търговец на коне на едро и негов колега от Нидерландия. И двамата получиха присъди от четири години затвор, две от които условно. На белгиеца, който е поръчал да бъдат заклани стотици негодни коне в Южна Франция, е наложена и глоба в размер на 100 000 евро (107 417 долара). Холандецът трябва да плати глоба в размер на 75 000 евро.


Френски търговец на едро на конско месо получи четири години затвор, три от които условно. Търговецът, който е снабдявал с конско месо месарите в Южна Франция, също трябва да плати 75 000 евро глоба.

Твърди се, че измамата с конско месо е извършвана в продължение на пет години от 2010 до 2015 г.

В отделен процес, който все още продължава, обвинението твърди, че коне от лабораторна ферма на фармацевтична компания, които са били забранени за консумация от хора, са били заклани и продадени за консумация.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар