Френското издание “Liberation” излезе преди минути с интересна статия за България

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Френското издание “Liberation” излезе преди минути с интересна статия за България, българското правителство на Бойко Борисов номер три и оставката му, която се очаква да стане факт в средата на февруари месец. Ето какво още обясняват французите, които се позовават на свои източници в българските политически среди.

Тук трябва да отбележим и факта, че именно “Либерасион” през 2013 година предрекоха оставката на Борисов почти месец преди тя да се случи, въпреки твърденията му тогава, че това няма как да стане.

“Българският министър председател Бойко Борисов за пореден път няма да завърши мандата си, така както не го е правил нито веднъж и като главен секретар и като кмет на София и в предишните му два мандата като министър председател на балканската страна, която в този момент е раздирана от множество скандали. Борисов ше подаде оставката си в средата на Февруари под натиска на прокуратурата, която до тогава реално ще е арестува поне трима действащи министри, като за момента в ареста е само Нено Димов, който до преди два дена беше министър на “Околната среда и водите”.

До няколко дена се очаква ареста и на министъра на регионалното развитие Петя Аврамова, но с това скандалите няма да затихнат, напротив назрява нов скандал в министерството на здравеопазването и арест очаква и министъра Кирил Ананиев. Досега в България за Бойко Борисов се твърдеше, че контролира всичко от Парламента до съда и прокуратурата, но уви нещата вече седят по-друг начин и след арестите на няколко от неговите министри, Борисов ще предпочете да се оттегли за пореден път в оставка, отколкото да дочака и своят арест като действащ министър председател. loading…

България предриема решителни действия за борба с корупцията по високите етажи на властта в началото на 2020 година, но всичко това е благодарение на работата на много чужди служби, които буквално са в България и работят на терен въпреки съпротивата на местните висши политици, за момента онези, които искат промяна и законност в България уви се справят”

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар