Фрог: Емилиян Гебрев е отровен в гаража му, сочи версия на МВР

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Оръжейният бизнесмен Емилиян Гебрев е бил отровен в гаража му.

Това е една от основните версии, по които работили ченгетата през 2015 година, научи Фрог нюз от свои източници във ведомството.

Разследващите тогава били на мнение, че гаражът, ползван от фамилията, бил напръскан с опасна селскостопанска отрова. Ченгетата не знаели точно каква, но изразили мнение, че атаката била с цел сплашване. Любопитното е, че малко след като стартирало разследването, няколко оперативни работници, ангажирани с него,  напуснали системата.

 

Техни колеги, които останали в МВР споделили, че „отгоре“ била наложена забрана да се рабати по случая. Имало дори поставена задача, да се провери дали изобщо финландска лаборатория е изследвала отровното вещество. Но останали разочаровани, когато разбрали, че Гебрев казва истината. Случаят не влязъл и в докладите, които службите за сигурност пишат до президента.

 

Припомняме ви, че след като случаят с отравянето на бизнесмена стана обществено известен,  главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че следи от отровното вещество за открити в руколята и кафето, които Гебрев е консумирал. По-късно бе обяснено, че съдържанието им в храните било толкова незначително малко, че на практика, нямало как „вкарат“ Гебрев“ в болница.

Преди няколко дни Фрог подробно разказа схемата, по която офшорката „Виафот“ се опитва да сложи ръка върху оръжейният бизнес на Емилиян Гебрев. Този път „Виафот“ прави всичко възможно да сложи ръка на печелившия бизнес чрез Върховния административен съд.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар