Хавай въвежда най-високия данък върху доходите в САЩ

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Хавай се готви да изпревари Калифорния като американския щат с най-високата данъчна ставка върху доходите, информира Асошиейтед прес.

Очаква се хавайският Сенат да гласува днес законодателство, което ще въведе данък от 16 процента за лицата, изкарващи над 200 000 долара годишно. Това би било повече от 13,3-процентовия налог в Калифорния за тези, които печелят над 1 милион долара, допълва БТА.


Дължим ли данък за онлайн продажба на лични вещи?

Предложението на Хавай би надминало и най-голямата комбинирана данъчна ставка на местно и щатско равнище в страната, плащана от хората с най-високи доходи в Ню Йорк, която в момента е 12,7 процента.

Хавай отчита рязък спад в данъчните приходи, след като туризмът се срина по време на коронавирусната пандемия. Това накара законодателите да търсят нови източници на постъпления в хазната.

Законопроектът включва повишаване на данъка върху капиталовите печалби, на корпоративния налог и данъците върху продажбите на недвижими имоти от висок клас. Ресорната сенатска комисия единодушно прие мярката миналата седмица, припомня АП.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар