Хаджигенов: Бихме подкрепили кабинет с приоритети Иван Гешев и съдебна реформа

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Първият мандат ще зависи от “Има такъв народ. Трябва да се забрави егото и да помислят много добре за ситуацията. Засега не е ясно дали ще мислим заедно. До този момент не се вижда това да стане. Бихме подкрепили управление на “Има такъв народ”, ако имат приоритети – Гешев и съдебна реформа, но не и ако то се ръководи от някой като Николай Василев или от сценаристи. Това каза Николай Хаджигенов от “Изправи се! Мутри вън!” пред Нова тв.

Той припомни, че отдавна е казал, че ще са нужни разговори с всички, дори и БСП и ДПС.

Според Хаджигенов “Изправи се! Мутри вън!” е пример за демокрация, защото всеки може да каже всичко и то се обсъжда, дори отвън да изглежда като караница.

Юристът изрази подкрепа за министрите Бойко Рашков и Янаки Стоилов и за действията им, които е трябвало да се случат преди години.

За него, обаче, продължаване управление на служебното правителство ще бъде признак на отчаяние и признание, че не можем да се справим с управлението на държавата.

“Възможно е да съставим правителство на малцинството и то да бъде стабилно по определени теми. Пак казвам, бих подкрепил кабинет на ИТН, ако приоритетите са Гешев, правосъдна реформа. Тези условия не търпят коментар. За нас е важно какво трябва да се направи, как да се направи. И на последно място стои въпросът – кой ще го направи. Ако е някой като Ники Василев – не, мерси”, коментира още Хаджигенов и добави, че пред ИМВ не стои въпроса за министерски кресла.

“Как ще правят правосъдна реформа една гора сценаристи? Това няма да стане. Със същия успех мен може да ме сложите да правя сценарий за шоуто. Трябва да се съберем – ИТН, ДБ и ИМВ и гнус, не гнус – подкрепа от БСП”, посочи той.

Юристът припомни, че отдавна е казал, че ще са нужни разговори с всички, дори и БСП и ДПС.

 

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар