Хаджигенов: Имаме доказателства, че Специализираният съд е дал разрешение за подслушването на 82 политици – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Имаме доказателства, че Специализираният съд е дал разрешение за подслушването на 82 политици. Това заявиха вчера вечерта адвокат Николай Хаджигенов и Арман Бабикян от “Изправи се! Мутри вън!” в ефира на БНТ.

На камерата той показа списък с искания за СРС-та към Специализиран съд и добави, че липсва името на заявителя, за да не остават следи. Хаджигенов предположи, че става дума за главния прокурор заради подобен случай през 2014 година. Бившият депутат обясни, че е получил документите от “висок, едър човек с каскет” пред офиса му. Той обяви, че документите ще бъдат предадени на вътрешния министър Бойко Рашков още вчера вечерта, но към момента все още не е ясно какъв е развоят на нещата. 

По думите на Хаджигенов подслушванията са били в два тура – протестен и политически. Първото е било от 12 юли 2020 г. – малко след началото на протестите срещу правителството и главния прокурор, а другото е от 17 август. Адвокатът отбеляза, че на 4 места имало доказателства, които няма как да бъдат укрити, като едното от тях е Специализираният наказателен съд.

Той подчерта, че в документите се вижда и че “Вътрешна сигурност” на МВР е получила достъп до базата данни на ДАТО. А тя би трябвало да разследва само служители на МВР, но не и граждани.

Двамата членове на “Отровното трио” казаха, че са установили, че самите те са сред подслушваните. Днес Хаджигенов публикува в своя Facebook документ, в който Бюрото за контрол на СРС е поискало от него “да насочи” посочените 82 лица. Целта е те да подадат сигнал при тях, защото такъв бил реда за проверка на неправомерно използване на СРС-та. Имената, които адвокатът е отбелязал в своя пост са на Настимир Ананиев, лидер на партия “Волт” и бивш депутат от “Изправи се! Мутри, вън!”, Тихомир Василев, който участваше в протестите срещу правителството и главния прокурор и Григор Здравков, лидер на легия “Антимафия”.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар