Хаджигенов: Има два нови сигнала за полицейско насилие – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Два нови сигнала за полицейско насилие са постъпили в Народното събрание. Това обяви председателят на Комисията за полицейското насилие Николай Хаджигенов по време на първото заседание на новосформирания парламентарен орган.

Първият сигнал е подаден от Даниел Павлов, който твърди, че е бил нападнат от униформени. Един от полицаите бръкнал в очите му и извадил лещите му. Вторият сигнал е от 18-годишен младеж, който пише, че върху него е бил изпразнен цял флакон с лютив спрей. И двата сигнала се отнасят за протестите на 2 септември 2020 г.

Двамата пострадали ще бъдат извикани и изслушани в комисията, каза Хаджигенов. От Министерството на здравеопазването ще бъде изискан списък с позволените за използване спрейове от полицията.

Хаджигенов определи отказа на главния прокурор Иван Гешев да се яви за изслушване пред комисията като „Обяснение на Конституцията за третокласници”.

Заседанието на комисията продължава при закрити врати поради изслушване на служители от МВР, свързани с разглеждане на документи със секретна информация.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар