Хаджигенов: Никой няма да подкрепи мандат на БСП, но са нужни за кабинет на малцинството

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Има само един начин да се направи работещо правителство на малцинството и това е начинът, който артикулираме сигурно шест месеца – трите протестни формации, които носим промяната със себе си, с подкрепата на БСП – няма друг начин” – това заяви пред журналисти в парламента Николай Хаджигенов от ПГ “Изправи се БГ! Ние идваме!” (ИБГНИ).

Той каза това по повод продължаващите днес втори консултациите с парламентарно представените сили за връчването на третия мандат от президента Румен Радев. Вчера с него разговаряха “Има такъв народ”, ГЕРБ и БСП, а днес ще отидат ДПС, “Демократична България” и ИБГНИ.

На въпрос, свързан с отказа на ИТН да подкрепят трети мандат, Хаджигенов посочи, че отдавна очаквал те да “поумнеят”.

“Продължавам да поддържам това си очакване, дали ще поумнеят предстои да разберем, дано”, коментира той.

По думите му би било умно от страна на партията на Слави Трифонов да напусне залата по време на гласуването на правителство, за да намалят кворума и така да бъде приет кабинет по-лесно. 

Според него трети мандат, даден на БСП, няма никакъв смисъл.

“Трети мандат при БСП няма никакъв смисъл. Те го направиха предишния път по странни съображения. Този път няма логика. Никой няма да подкрепи нищо, свързано с БСП, точно както и с ГЕРБ. Освен ако БСП не предложи мандата за употреба, защото предлагането на служебното правителство в цялост е пълна глупост”, мотивира се Хаджигенов.

По думите му, ако третият мандат бъде връчен на ИБГНИ, тогава ще предложат работещата част на служебното правителство да продължи своята работа и в редовен кабинет, а останалата част, трябва да бъде изпълнена от трите протестни формации.

“Би било логично!” – така той отговори на въпроса дали от групата му очакват да получат третия мандат.

 

Той обясни, че от групата са готови на разговори по търсене на разбирателство по съставяне на правителство с БСП и ДПС, но ГЕРБ остава извън опциите. 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар