Хаджигенов от „Мутри вън“: Трябва веднага да съставим правителство и да довършим ламята!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Преговори за кабинет все още не се водят, но аз лично съм готов да започна преговори веднага, защото това е важно“. 

 

Това заяви съпредседателят на коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ адвокат Николай Хаджигенов в сутрешния блок на БНТ.

Гласовете на БСП ни трябват, за да убием ламята и без тях не можем да го направим, категоричен бе Хаджигенов и допълни, че това не означава, че коалицията „Изправи се! Mутри вън!“ ще се оженят за социалистите или ще направят някаква коалиция.

По думите му, част от хората искат веднага нови избори, сякаш изборите са вълшебна пръчица, с която Бойко Борисов ще изчезне и ще бъде оправена държавата.

„Искаме ли Обединените патриоти в парламента, искаме ли Васил Божков, но сега е моментът, в който ГЕРБ и Бойко Борисов се гърчат. Ако сега направим избори, вероятността той да извади още един златен пръст е доста сериозна“, категоричен бе адвокат Хаджигенов.

„Има един приемлив резултат, който е доста четен, но това, което трябва да направим, е да съставим правителство и да довършим ламята. Това правителство може да има много кратък живот, но за този кратък живот трябва да променим Изборния кодекс, за да можем да променим начина на провеждане на изборите“, настоя адвокат Хаджигенов.

Според него е възможно да има избори 2 в 1 наесен – предсрочни парламентарни избори и президентски избори.

„Това, върху което коалицията мисли, е как да има правителство. В една нормална работеща демокрация няма значение кой ще бъде министър-председател“, посочи Хаджигенов.

От думите му стана ясно, че коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ са готови на всичко да влязат във властта и „да приключат ГЕРБ“.

Николай Хаджигенов направи и друго предложение. Каза, че „би станал министър, ако трябва да пожертва себе си, като оцени представянето на коалицията на изборите като добро“.

Той обаче призна, че още преди месеци между Слави, Христо и Мая е имало разговори за съставяне на коалиция след изборите. „Виждахме се и лично със Слави и с хора от екипа му. Днес ще поискам пак да започнем разговорите и надявам се пак да се видим“, издаде се Хаджигенов.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар