Хаджигенов: Тези протести постигнаха неща, надхърлящи и най-смелите ни мечти

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Прекратихме организацията на протестите по две причини: епидемиологичната обстановка и изчерпаната полезност в този му вид на този инструмент. Това заяви в предаването “Студио Actualno” адв. Николай Хаджигенов – един от членовете на “Отровното трио”.

“Тези протести постигнаха неща, надхърлящи и най-смелите ни мечти.

116 дни на недоволство, което ние организирахме, имаше огромно мнозинство от образовани и будни хора от целия свят. Те разбраха.

Защото ние направихме чудеса, които никой не си е мислел, че ще постигне. Да, ние не постигнахме оставки. Но оставката на главния прокуор е немислима с протести. Сепуко да си направим пред главна прокуратура, ползата е никаква”, посочи адв. Хаджигенов.

Той заяви, че именно това е било и причината оставката на обвинител номер едно Иван Гешев да е поставена на второ място. “Но ако трябва да сме честни, той е по-голямата цел, защото е бухалката, която се стоварва на главите ни. Но през ново правителство, ново Народно събрание, нов Висш съдебен съвет (ВСС) – тогава оставката на Гешев е постижима”, обясни адв. Николай Хаджигенов. Той заяви, че министърът на правосъдието може да поиска оставката на Гешев и да я вкара за гласуване във ВСС. “Това нито един протест няма как да направи”, подчерта Хаджигенов. 

Той отбеляза, че заедно с колегите си проф. Велислав Минеков и Арман Бабикян обикалят страната и създават комитетски структури, тъй като по думите му е необходима “революция в главите на хората, която минава през еволюция на мисленето”. “Готвим хората за честни избори”, обобщи адвокатът. 

Николай Хаджигенов потвърди, че “Отровното трио” води разговори с извънпарламентарни политически формации и определи като “крайно тъпо действие” твърдението, че Триото ще прави партия в момента, тъй като “в идеалния вариант за ГЕРБ изборите ще са през март”. “Ако не си Цветан Цветанов, регистрацията на партия отнема 9 месеца”, посочи Хаджигенов и коментира, че с колегите си никога не са искали да регистрират политическа формация. 

За даренията, бъдещето на протестите и парламентарната демокрация у нас – целия разговор с Николай Хаджигенов гледайте във видеото. 

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар