Хакери атакуваха Японската космическа агенция

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Японската космическа агенция е била подложена на кибератака, но информацията, до която хакерите са достигнали, не е включвала нищо важно по отношение на ракетни и сателитни операции, обяви в сряда говорител на Японската агенция за аерокосмически изследвания (JAXA), предаде Ройтерс, цитирана от БНР.

Министерството на образованието, културата, спорта, науката и технологиите на страната потвърди в сряда пред медиите, че една от мрежовите услуги на Японската агенция за аерокосмически изследвания (JAXA) е претърпяла хакерска атака.

От министерството подчертаха, че въпросният атакуван сървър не е съдържал информация за ракетни и сателитни операции на Япония и настояха, че възможността за изтичане на поверителна информация е минимална.

Имаше възможност за неоторизиран достъп чрез използване на уязвимостта на мрежовото оборудване“, отбеляза говорителят на JAXA, отказвайки да разясни подробности, като например кога е извършена самата кибератаката.

Космическата агенция е научила за възможността за неоторизиран достъп, след като е получила информация от външна организация и след проведе вътрешно разследване, посочи нейият говорител, отказвайки да идентифицира името на организацията.

Министерството и JAXA все още разследват произхода на атаката и как тя може да е повредила системите на космическата агенция.

Японските медии съобщиха, че кибератаката е извършена през лятото, като полицията е разбрала за атаката и е уведомила JAXA тази есен. Пръв за инцидента е съобщил вестник Yomiuri.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар