Хакери удариха Microsoft и се доближиха до данни на Държавния департамент и други федерални агенции

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Последиците от проникването на хакери в електронната поща на няколко ръководители на Microsoft са по-значителни, отколкото американската компания първоначално съобщи през януари тази година, пише Bloomberg. Списъкът на клиентите на Microsoft, засегнати от атаката, приписвана на групата Midnight Blizzard, за която се твърди, че е подкрепена от руското правителство, включваше Министерството по въпросите на ветераните на САЩ и подразделение на Държавния департамент на САЩ.

Глобалната медийна агенция на САЩ, част от Държавния департамент на САЩ, заяви, че е получила уведомление от Microsoft “преди няколко месеца”, че някои от техните данни може да са били откраднати. Говорител на агенцията обаче заяви, че не е била компрометирана сигурността или личните данни. От своя страна Министерството по въпросите на ветераните на САЩ призна, че през март е получило уведомление от Microsoft, че също е било засегнато от инцидента на софтуерната компания.

През януари Microsoft съобщи, че хакерската група Midnight Blizzard е получила достъп до корпоративните ѝ имейл акаунти, а по-късно предупреди, че хакерите се опитват да използват данни, споделени между компанията и нейните клиенти, за по-нататъшно проникване. Компанията обаче отказа да назове имената на клиентите, които са били засегнати.

“Докато тече нашето разследване, ние уведомяваме тези клиенти, които са кореспондирали с корпоративния имейл акаунт на Microsoft, до който хакерите са получили достъп”, заяви говорител на Microsoft в сряда. “Ще продължим да координираме, подкрепяме и подпомагаме нашите клиенти при предприемането на стъпки за намаляване на въздействието на хакерската атака.”

Според изявлението на пресслужбата на Microsoft компанията се е свързала и с американската федерална правителствена агенция Корпус на мира и я е уведомила за хакерската атака. “Въз основа на това уведомление техническият персонал на Корпуса на мира успя да отстрани уязвимостта” – заявиха от агенцията.

Още преди атаката на Midnight Blizzard компанията обяви миналата година, че преразглежда мерките си за киберсигурност след “каскада от провали в сигурността”. А съвсем наскоро Microsoft нарече сигурността свой “основен приоритет” в опит да възстанови разрушеното доверие.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар