Хакерска атака сринала публикации на ГЕРБ за злоупотреби с газа – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Хакерска атака сринала публикации на ГЕРБ за злоупотреби с газа

стоп кадър/НОВА

Снощи комуникационните източници на ГЕРБ са били ударени от „тежка хакерска атака“. Това съобщиха на брифинг представители на партията с лидера им Бойко Борисов, предаде НОВА.Три публикации са били на прицел – всички, свързани с енергетиката и вноса и износа на газ и петрол, допълниха от ГЕРБ.


Двете от тях са за описанието на газовите доставки, което направи Делян Добрев на пресконференция преди броени дни. И самата графика, която той представи пред медиите.

Третата статия е разпростанена от журналисти фалшива новина, в която се твърдяло, че Бойко Борисов е казал, че през 2023 година „Газпром“ трябва да се върне в България, уведомиха още от партията.

Още от момента на пускане във Facebook са забелязани „масирани атаки“  с коментари под тези публикации – еднакви, с едни и същи правописни грешки от профили с една, две снимки и откровено неистински, коментира специалист по киберсигурнос към ГЕРБ: „Когато ги анализирахме, установихме, че почти всички са взети от руската социална мрежа В контакте и често имената, които се представят зад тези профили, са руски. Дори основното име да е българско, има начин да се разбере, че е регистрирано като руски гражданин преди това“.

Според ГЕРБ политико-икономическата логика води откъде идва атаката.

„100% диверсификация незабавна, внимание при преговорите с „Газпром“ – напомни позицията си Бойко Борисов.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар