Халтура: Ето как се източва културата – зам.-министър Илко Ганев си раздава „порции“

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Още един случай на злоупотреба с културни средства, насочвани към “свои хора”, бе разкрит от възмутен служител на Министерството на културата. След публикация на материали за заместник-министъра на културата Виктор Стоянов, който финансира проекти на снаха за 100 000 лева, и след разкритието за замесеността на министър Найден Тодоров в схема за същата сума, сега излиза нов случай на корупция.

Този път става въпрос за заместник-министъра на културата Илко Ганев, член на Съюза на артистите и дясна ръка на Христо Мутафчиев, който е и собственик на фирмата „22:22“ ЕООД. Ако се разгледа профила на организацията във Facebook, ще се забележи, че тя често получава щедро финансиране от Министерството на културата и Националния фонд „Култура”.

Освен за своята организация, зам.-министърът осигурява финансиране и за няколко други структури, свързани със Съюза на артистите и разположени на същия адрес. Пример за това е Фондация „Виа Фест“, която организира Международния театрален фестивал „Варненско лято” и е получила 58 000 лева от Министерството на културата и Националния фонд „Култура”.

Фестивалът има адрес за контакти в София, пл. „Народно събрание“ 12, където се намира и Съюзът на артистите. Основен организатор на фестивала е Румяна Николова, която е и директор на фондация „ Хомо луденс“. Тази фондация не само че получава финансиране, но също така и наградата „Икар” през тази година.

Източник: narod.bg

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар