Хамас държи и двама българи сред заложниците – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Усилията трябва да са насочени към това да не се стигне до регионална ескалация, международната общност да търси решение и на хуманитарната криза в Газа. За нас е важно, че се срещнахме със семейства на заложници. Стана ясно, че сред отвлечените от “Хамас” има двама заложници с български произход.”

Това каза вицепремиерът Мария Габриел след завръщането от Израел, където бяха с министър-председателя Николай Денков.“Бих искала да кажа, че това е информацията, която можем да споделим. Продължаваме да правим всичко необходимо да се стигне до освобождаването на заложниците. Няма нищо по-благородно от спасяването на човешки живот”, добави тя.


Габриел уточни, че когато има повече информация, която не застрашава живота на заложниците, тя ще бъде обявена.

“Солидарност, благодарност и координация – така бих определила посланията, които днес с премиера Николай Денков предадохме на държавата Израел. Благодарна съм за топлото посрещаме. Изразяваме своята солидарност с Израел и осъждаме терористичните атаки на “Хамас” и всички да призовем за незабавното освобождаване на заложниците. България успя да евакуира своите краткосрочно пребиваващи сънародници и 36 граждани и членове на техните семейства бяха в първата група, евакуирани от Ивицата Газа”, посочи тя.

“Повече информация за заложниците няма да изясняваме, тъй като това може да застраши животът им. По тази тема няма да говорим, докато няма разрешение от Израел”, уточни и министър-председателят.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар