Хамас пусна 13 заложници, сред тях 4 германки – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След почти седем седмици “Хамас” освободи първата група заложници в замяна на палестински затворници от Израел. Сред 13-те освободени израелски заложници има четири германки на възраст между 2 и 79 години.

Израел спря военната си операция в Газа в 6 ч. сутринта германско време в петък. В първата, четиридневна фаза на заложническата сделка трябва да бъдат освободени общо 50 заложници. В замяна на това Израел ще освободи до 150 затворници (някои от тях осъдени терористи).

Според германската преса германските заложници, които са били освободени в петък, са Дорон Ашер Кац (34 г.) и дъщерите ѝ Раз (4 г.) и Авив (2 г.), както и Маргалит Берта Мозес (79 г.). И четирите са били отвлечени от кибуца Нир Оз.

Дорон и двете ѝ малки деца са искали да посетят баба си в кибуц близо до Ивицата Газа на 7 октомври – когато терорът внезапно връхлита Израел.

Съпругът на Дорон, израелецът Йони Ашер (37 г.), не е могъл да се свърже със семейството си в продължение на часове и е разпознал съпругата, децата и тъщата си на видеозапис на заложници на “Хамас”. Бащата разказа:

“Веднага разпознах, че това е тя, без съмнение. На главата на малката ми дъщеря имаше покривало, а също така веднага разпознах и по-голямата ми дъщеря. Те бяха отвлечени заедно със свекърва ми и нейния партньор”.

79-годишната Маргалит е отвлечена от съседен кибуц. Тя е болна от рак. Както всички в кибуца и тя принадлежи към т. нар. “лагер на мира” – това са ляво настроени израелци, които се борят за правата на палестинците.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар