Хан Омуртаг и Султан Мурад втори – врагове на Перник

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След вдъхновените думи днес на Веждито, че Тодор Живков бил виновен за липсата на вода в Перник, си направих кратка историческа справка и установих, че даже е подценил ситуацията!

За първи път Перник е присъединен към българската държава по времето на хан Омуртаг.

И какво е направил ханът за Перник – НИЩО! Един водопровод, акведукт да беше пуснал, ама тц! Егати недържавническото мислене! Вместо да осигури вода на Перник, той си е осигурявал войници оттам! Срамна история….

Ми какво да кажем за султаните! Градители били, бани правили. На мук бани! Ей в Перник, и сега хората не могат да се изкъпят. Да бяха направилил един хубав водопровод, няколко обществени бани, та с добро да ги запомнят перничани, ама няма таквоз нещо.

Ей го и Мурад Втори – последният султан. Безотговорен тип, да знаете. И той не е направил ни язовир, ни водопровод, ни даже една мизерна баня в Перник! И генерал Гурко и той – освободил ги, ама да ги води на баня и да им осигури вода – нъц! Няма таквоз нещо! А пък ей на и Тодор Живков – ако не беше направил язовир, гербавите нямаше да имат какво да източат и вода щеше да има!

Стигам до извода за жестока историческа несправедливост и вселенски заговор срещу Перник!

Но още повече ме притеснява бъдещето. На Перник де, то в Пловдив засега въпреки всички усилия на гербопитеките, вода имаме.

Та тяхното бъдеще е в ръцете на един хореограф, една даскалица и един пожарникар! Притеснително е някак си….

Елена Гунчева

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар