Харалан Александров: Проектокабинетът на ИТН е еманация на желанията на протеста – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Проектокабинетът на Слави Трифонов е еманация на желанията на протеста, сбъдната мечта – списък от красиви, образовани млади хора. Аз виждам списък с имена на хора с експертен профил. Притеснява ме този начин, по който беше представено това правителство“. Това каза пред БНР социалният антрополог Харалан Александров. 

Според него ще има недоволни, което е неизбежно и ще е нормалното състояние оттук нататък

“Динамиката на всяка революция е такава, че няма щастливи, никой не е щастлив накрая, всички са нещастни. Винаги най-радикалната част е прецакана. Революциите изяждат децата си, най-активните и най-пламенните проповедници на промените се чувстват предадени“. 

В предаването “12+3” Александров допълни: 

Можем да продължим да живеем в режим на перманентна революция. Може да започнат протести срещу правителството на Трифонов. Или част от партиите на протеста да пренесат конфликта към своите предполагаеми партньори. Това, което сплотява носителите на промяната, е дразнещата фигура на Бойко Борисов… Ако ще продължаваме с борбата и противопоставянето, моментът на стабилност започва да се отлага за далечно бъдеще. От гледна точка на императива на нашия общностен живот нещата вървят към нарастваща ентропия“. 

По думите на социалния антрополог нито една партия няма интерес от нови избори

“Избори след няколко месеца ще хвърлят страната в дълбок хаос. Няма съмнение, че Трифонов им извива ръцете… Очаквам много страсти и драма. Ако искат да оцелеят, разумно е правителството да бъде подкрепено. Другият вариант е тежък за страната“.  

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар