ХА-ХА! Вътрешният министър бълнува за намаляване на катастрофите с 50%

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вътрешният министър Младен Маринов иска катастрофите да намалеят до 50%.

Обявил го е на форум за безопасност по пътищата организиран от СБА. От изказването на министъра става ясно само едно – МВР няма конкретни предложения, не предвижда реформи или нови санкции.

Как изобщо е изчислил този процент също не става ясно. но за сметка на това представя желаното за реалност.

България е на предпоследно място в класацията в Европа по пътна безопасност, припомня news.bg.

По данни на МВР за пътните инциденти в страната от началото на настоящата 2018 година на територията на страната са възникнали 5 766 тежки пътни инциденти. При тях са загинали 523 души, а 7 323 са били ранени.

Само за изминалото денонощие при катастрофи у нас са загинали 6 души, а 18 са били ранени. Общият брой на тежките произшествия на 5 ноември, понеделник, е 17.

Черната статистика на МВР отчита 96 тежки катастрофи от началото на месец ноември – от 1 до 5 ноември, включително. При катастрофите са загинали 19 души, а 124 са ранени. На фона на тази статистика изказването на вътрешния министър Маладен Маринов, че искал пътните инциденти да намалеят на 50% звучи нелепо.

За вътрешното министерство темата за пътната безопасност в България била от изключителна важност за националната сигурност, здравето и живота на хората. Според Маринов в пътната безопасност влияели много фактори, като един от най-значимите фактори бил личното поведение на водачите и членовете на обществото.

В същото време не стихват протестите на родители, близки и приятели на пострадали и загинали при пътни инциденти заради липсата на адекватни санкции за извършителите на такива престъпления.

А на фона на започващите да излизат все повече информации за мародестването от страна на катаджии, адвокати и застрахователи върху жертвите и близките на пострадали при пътни инциденти изказването на Маринов, че „Пътна полиция“ прави всичко възможно за добра комуникация с неправителствени организации, които работят за постигане на висока безопасност, звучи меко казано странно.

Повярвахте му, нали?

Frognews

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар