Хванаха бг наркодилъри, пренасящи хероин с линейка в Истанбул – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Хванаха бг наркодилъри, пренасящи хероин с линейка в Истанбул

стоп кадър/НОВА

Линейка от България бе спряна от турската полиция в Истанбул, а вътре униформените откриха голямо количество канабис от топсорта “скънк” и хероин. Шофьорът и спътникът му, които са български граждани, са задържани. Часове по-рано те прекосили границата при Капъкуле. По документи превозното средство се водело товарен бус, а не реаномобил.С подобни линейки често се прекарват и бежанци у нас. Това са бракувани коли, които се купуват на търгове от спешните центрове, регистрират се като товарни, но не се пребоядисват и се запазват отличителните знаци на линейките, пише “Телеграф”.


Ескобар

Според турски медии има подозрения, че тази линейка е възможно да е свързана с българския хеликоптер, който изхвърли 101 килограма “скънк” край Лозенград в средата на юли по т.нар. метод “Пабло Ескобар”. Дрогата тогава бе оценена на 1,6 млн. лева. Сега екипи на дирекция “Борба с наркотичните престъпления” (БНП) на полицейското управление в Истанбул са извършили мащабна наркооперация. Превозното средство за пациенти, идващо в Истанбул от България, е било проследено още по пътя му от границата.

Скъпо

“Оценявайки доклада, екипите проследиха технически и физически линейката за превоз на пациенти след влизането й в страната”, се посочва в официално съобщение на турското МВР.

Екипите спрели линейката малко след като навлязла в Истанбул, след което започнало щателно претърсване. При обиските в тайници са открити от скъпата трева – 84 килограма скънк и 32 килограма хероин. Стойността се оценява на над 2 млн. лева.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар