Хванаха български шофьор при опит да внесе 40 кг метамфетамини в Румъния

Хванаха български шофьор при опит да внесе 40 кг метамфетамини в Румъния

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Граничните полицаи в румънския град Калафат са открили в камион, управляван от български гражданин, около 40 килограма метамфетамини. Стойността на открития наркотик се оценява на около 8 милиона леи или 1,61 милиона евро, съобщи телевизия “Диджи 24”, позовавайки се на граничната полиция в северната ни съседка.  

На 23 май около 01:30 часа на граничния пункт Калафат-Видин в посока влизане в Румъния се явил товарен камион, управляван от 52-годишен български гражданин. Той се движел по маршрут България-Германия и превозвал стъкло, според представените документи.

При проверката румънските гранични полицаи заедно с българските си колеги открили в кабината няколко пластмасови кутии, скрити в тапицерията, съдържащи твърдо вещество под формата на кристали.

Уведомени били полицаите от Бригадата за борба с организираната престъпност в Крайова и след инвентаризация са открити 40 пластмасови кутии с общо количество от около 40 килограма вещество на стойност около 8 милиона леи, предава БТА, позовавайки се на “Диджи 24”.

Същия ден прокурорите от Дирекцията за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма са задържали българския шофьор, който е разследван за престъпленията международен трафик на високорискови наркотици и вътрешен трафик на високорискови наркотици.

Впоследствие съдът в окръг Долж е постановил задържането му за 30 дни.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар