Хванаха втора група нелегални мигранти край Омуртаг

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Втора група от мигранти е установена за по-малко от денонощие на територия, обслужвана от Районното управление в Омуртаг. Сигналът за забелязани необичайно изглеждащи мъже с раници на пътя София-Варна, в близост до разклона за омуртагското село Камбурово, е получен днес преди обяд, информират от Областната дирекция /ОД/ на МВР в Търговище.

Полицията задържа нелегални мигранти, заразени с COVID-19

На място незабавно са изпратени екипи от служители на управлението, които са установили 11 мъже на видима възраст от 14 до 25 години /четирима пълнолетни и 7 непълнолетни/, които не говорят български език. Те не са представили документи за самоличност.

По данни на чуждестранните граждани групата им е от Афганистан, и участниците в нея са преминали нелегално границата между България и Турция.

По случая е образувано досъдебно производство. Пълнолетните чужденци са задържани, на останалите е предоставена полицейска закрила. Случаят е докладван в Районната прокуратура в Търговище. Работата по него продължава.

Тази нощ на пътя Котел – Омуртаг, в района на село Паничино, бяха задържани девет мъже – нелегални мигранти от Афганистан.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар