Хванаха избягал затворник да се оперира в болница – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Издирван с Европейска заповед за арест беглец от затвора в Белене опитал да се подложи на спешна сърдечна операция с фалшива самоличност. Лекарите го оперирали, но и се обадили в МВР и така той бил хванат, предаде Дарик.

Вчера около обяд в бургаска кардиохирургия за лечение постъпил мъж, представил се за 62-годишния Симеон от гр. Мартен, обл. Русе, нуждаещ се от спешна операция, информира пресцентърът на СДВР – Бургас. Той обяснил, че е забравил личната си карта, но бил пациент на болницата преди време.

Мъжът бил подготвен за операция като от медицинската документация е установено, че преди две години му е поставен байпас. В хода на сърдечната операция обаче лекарите не открили байпас и се обадили в полицията за евентуална злоупотреба със самоличност.

Операцията приключила успешно и здравословното състояние на оперирания пациент е стабилизирано.

Полицейските служители установили, че пациентът не е 62-годишният Симеон, а брат му Георги, 56-годишен, обявен за общодържавно издирване от август 2015 г., когато не се върнал след домашен отпуск в затвора в Белене, където изтърпявал присъда за измами.

Вероятно, използвайки поразителната прилика с брат си, Георги решил да се подложи на сърдечна операция в същата клиника, в която преди години помогнали на 62-годишния Симеон, разчитайки че разходите ще се начислят на здравноосигурения му роднина, се казва в съобщението.

След като Георги излязъл от упойка и по преценка на лекарския екип здравето му не е било застрашено, той е отведен в бургаския затвор.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар