Хванаха контрабандни цигари за над 5 млн. лева на пристанище Бургас

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Окръжната прокуратура наблюдава досъдебно производство за контрабанда на цигари в особено големи размери, съобщиха от пресцентъра. Те са установени от митнически служители на едно от пристанищата в град Бургас.

По този повод днес на брифинг пред медиите подробности по случая дадоха окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев и Тихомир Каменов от Агенция “Митници”.

“В неделя в Бургас пристига ферибот от Грузия за Унгария, превозващ ремаркета със стоки. Някои от ремаркетата са били селектирани за проверка, на рентген се вижда различна плътност. Декларирани са хартиени ролки и те покриват съвсем малка част, цялата останала част е заета от цигари – около 13 млн. къса, над 650 000 кутии, за над 5 млн. лв. на две марки цигари”, съобщи Тихомир Каменов, цитиран от Нова телевизия.

Става дума за общо 35 ремаркета, само в едно е имало цигари.

По думите му това е най-голямото открито количество контрабандни цигари за тази година и едно от най-големите за последните години. А марките цигари не са познати на българския пазар и не са предназначени за него.

Образувано е досъдебно производство за квалифицирана контрабанда за търговски цели в големи размери.

“Образувано е досъдебно производство за квалифицирана контрабанда по член 242 ал. 1 от НК. Работи се активно по случая”, заяви окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар