Хванаха поредната „подвижна“ бензиностанция – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Хванаха поредната „подвижна“ бензиностанция

Агенция “Митници”

6000 литра гориво без документи за платен акциз задържаха при съвместна проверка служители на Митница “Столична” и Главна дирекция “Национална полиция”. Вчера те извършват проверка на обект за търговия с горива в района на столицата. В обекта не са констатирани нередности, но митническите и полицейските служители установяват, че на територията на бензиностанцията са паркирани три превозни средства – два микробуса и един пикап. В каросериите на превозните средства са натоварени общо четири пластмасови контейнера – три с вместимост от по един тон и един с вместимост от три тона, всички пълни с жълтеникава течност с мирис на гориво, по предварителни данни – дизел. Пластмасовите съдове били съоръжени и с маркучи и средства за преливане и зареждане на горивото.

Установено е, че превозните средства и съдовете с енергийни продукти се ползват от съдържателя на бензиностанцията, но той не е представил документи, доказващи заплащане, обезпечаване или начисляване на дължимия акциз.

Общото количество гориво е в размер на 6000 литра и е задържано в склад на Митница Столична заедно с трите превозни средства. Взети са проби за анализ. Предстои съставяне на акт за установяване на административно нарушение по Закона за акцизите и данъчните складове.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар