ХВАНАХМЕ ГИ, ЛЪЖАТА ПАК ЛЪСНА!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Мисля, че ги хванахме! В лъжа, разбира се, поредната. Но такава, че последствията от нея – и здрави, и социални, са неизмерими.

Днес, 28.10 202 г. в сутрешния блок на БТВ проф. Гайдарски цитира казаното му от директорка на най-голяма у нас лаборатория за тестване за Ковид 19. Според нея те правели по 120 – 150 теста на ден. Другите, по-малки лаборатории се справяли със средно по 60 – 80 теста на ден.

Можем ли да й вярваме? Разбира се – тя всеки ден прави това, със сигурност говори и с колеги и е напълно наясно какво става и при тях.

Проф. Гайдарски също й е повярвал и прави следната проста сметка – 60 лаборатории по 120 теста дневно (максимумът, който не е верен) прави 7200 възможни тествания на ден. Тогава защо ни говорят, че днес, 28.10.2020 г. у нас са направени 11 226 теста, като простата аритметика също съвсем просто доказва, че това е невъзможно?!

На това веднага отговори Главният санитарен инспектор на Републиката – доц. Кунчев. Било му писнало да се спекулира на тая тема, обясни той. И разкри истината – у нас имало 185 лаборатории, които правели такива тестове, и те били в състояние да правят 30 000, че и 40 000 теста на ден.

Да оставим настрана болните фантазии на доцента, който винаги има какво да каже, с което да забие още по-дълбоко ножа в раната, и никога не пропуска да го направи, а да се обърнем към логиката.

Първият въпрос към него е следният – като имат такъв капацитет, защо не го правят? Ами те така за една седмица ще тестват цялото население в страната!

По данни на световния сайт www.worldometers.info/coronavirus/ към днешна дата у нас обаче са направени 680 744 теста. Тоест, работа за половин месец на тези лаборатории според Кунчев.

Тук доцентът бодро ще ви отговори, че така ще се претовари здравната система на страната и болните ще вземат да мрат по улиците. Ама те и така, и така мрат по улиците или линейките, както е в последните публикации по темата.

Запомнете обаче това, което ще ви отговори доцентът. То е и лайтмотивът на идиотския щаб за борба с коронавируса – сакън да не вземем да препълним болниците, че тогава какво ще правим!

Но има една малка подробност. Още пред пролетта идиотският щаб, начело с още по-идиотския проф. Мутафчийски обясняваха, че ни налита „епидемия с невиждана ярост” и че „яко ще се мре”. Е, имаха поне 5 месеца да подготвят здравната ни система с нейните 341 болници и почти 54 000 легла за новата вълна на коронавируса по данните към 31.12.2019 г.

И какво направиха? Нищо, разбира се. Проф. Мутафчийски разпускаше през юни в Гърция вместо да дава „ценни” съвети как да се преструктурира инструментално и кадрово здравната система, така че да е адекватна на следващата вълна на заразата. Вероятно и другите членове на идиотския щаб също някъде са разпускали през лятото.

Но нека се върнем на тестовете. Истината винаги е в подробностите. Една такава ни дава самият доц. Кунчев. От 185 работещи лаборатории у нас, казва той, само на 65 от тях били лицензирани от нашето Министерство на здравеопазването и резултатите им били признавани и по света.

Тогава какво правим с останалите 120 лаборатории, чиито резултати според собственото ни Министерство на здравеопазването най-малко са съмнителни, да не кажем – неверни? Доцентът обаче не се впуска в подробности, за да ни обясни в каква посока са съмнителни техните резултати.? И най-вече – защо? Дали заради некачествена апаратура, дали заради нелицензирани реактиви за изследване на направените проби или нещо друго?

Излиза, че повече от 60% от резултатите, които ни съобщават, са съмнителни, тоест непризнати, неверни. Министерството на здравеопазването не им вярва. Тогава трябва ли да им вярваме ние?

Изводът е прост като фасул. 65-те лицензирани лаборатории у нас мога да правят и обработват не повече от 6500 проби на ден. При това, ако са на техническото и кадрово равнище на най-голямата лаборатория у нас, цитирана от проф. Гайдарски. А те не са на това ниво.

Но има още една подробност, която доразкрива лъжата на идиотския щаб. Там нещата са още по-мътни.

Казват ни, че резултатът от ПСР-теста излиза след 24 часа. Някои лаборатории, като Bodimed например, обявяват, че „Срокът за получаване на резултати е 48 до 72 часа в зависимост от необходимостта от потвърждаване на положителните резултати и натовареността на лабораторията.”

Но да оставим това – нека са 24 часа. На 25 октомври 2020 г., неделя, по официалната статистика, която ни съобщават сутринта, че имаме „1043 новодиагностицирани при 7094 направени PCR теста”. Само че това са резултатите от предния ден, събота. Когато лабораториите все пак са работили.

На 26 октомври 2020 г., понеделник, имаме „327 новодиагностицирани при 2257 направени PCR теста”. Това пак е резултатът от предишния ден, неделя. Потвърден и окончателен.

На 27 октомври 2020 г., вторник, обаче ни очаква изненада – „Нови 2243 случая на коронавирус са диагностицирани през последното денонощие при направени 7659 PCR теста.”

И тук е и същественият въпрос. Лабораториите, както е потвърдено от свидетели, вземат проби от 10 до 14 ч. на деня. И това е нормално. От 9 до 10 ч. се организират, а след 14 ч. вече ги поставят в апаратурата за анализ. Но няма как резултатите от тях да излязат в 6 ч. на следващия ден по новините! Когато ни казват – за изминалия ден са направени толкова теста и толкова са новозаразените.  Няма как, просто е – не са минали 24 часа!

Дори и първият резултат да е поставен за анализ в 10:08 ч. (според проф. Гайдарски една проба се прави за 7 минути), пак не може нейният резултат да е ясен в 06:00 ч. на следващия ден! Да не говорим, че според същия щаб националната статистика се обобщава в 22:00 ч. на предния ден. И това вече не силно, ами направо мирише на откровена стъкмистика! Или направо – на мистика!

Целта на идиотския щаб, на главния идиот на Републиката – премиерът Борисов, е една – с помощта на сопата стадото да бъде държано зад оградата, да не мрънка и да не иска никаква промяна.

А ако погледнем по-широко, става ясно, че така е и в целия свят. И кукловодите на Борисов и подобните му са много ясни – тъй наречената Дълбока държава, която чрез фармацевтичните компании цели да изстиска сетните ни жизнени сокове.

А на нас, ако и този път се примирим, ни остава само да духаме супата, която за доста от нас е единствената храна за деня.

Автор: Огнян Марков

Снимка – svobodnaevropa.bg.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар