Хей, ГЕРБАВИТЕ, Как спите с кървавите пари в джоба си?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Днес става една година, откакто двадесет души загинаха край Своге. Делото дори не е започнало. Защото жертвите са обикновени български граждани. Не са звезди, не са политици, не са местни феодали. Никой освен близките им не се интересува какво се случва.

Никой ясно не казва дали пътят е бил в изправност и дали той не е причината за катастрофата. Излязоха доста становища, обикновено смотолевени от официалните лица, че имало проблем. Но никой не пое отговорността. Не се каза ясно. Замотаха информацията. В началото се разбра, че АПИ няколко пъти са писали покани до изпълнителя да отстрани недостатъците. Ама не са отстранени. Затова в нормални държави и изпълнителят и контролиращият вече трябваше да си лежат присъдите.

Докъде ще ги докара алчността? Комисионните при обществените поръчки отдавна минаха 30 % и стигат до 50 и дори 80 % от стойността. Поръчките се печелят само от „наши хора“ – фирми с подставени лица, близки до управляващите, така че да въртят парите помежду си. Всъщност парите са наши и на европейските данъкоплатци.

Почти няма качествено изпълнена обществена поръчка в строителството. Некадърност, некомпетентност, некачествени материали, некадърни работници, липса на контрол /Ало, Банов, оттече в историята, той бил невинен, но Ларгото си е потрошено/. Кръстовището във Варна, магистрала „Струма“, пътят край Своге, Графа…колко са….колко жертви на ПТП са заради некадърно направения път? Заради липса на мантинели или некачествени такива?

Парите от обществените поръчки са залети с кръв. С кръвта на народа, на жертвите, на българите. Спите ли спокойно, управляващи? Не ви ли преследват насън жертвите на мафиотското ви управление. Тези, които притиснахте, които получиха „инфаркти“, загиналите заради това, че вие сте сложили подпис за приемане на обект, който е опасен?

Не сте ли гузни, че за да вземете комисионна, парите ги влагате в инженеринг и строителство, докато болни на хемодиализа, нуждаещи се операции, болни дечица умират, защото вие не можете да откраднете от парите, ако ги насочите към тях?

Как спите с кървавите пари в джоба си?

Елена Гунчева

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар