Хеликоптерът, изчезнал край Гърмен, е на фирмата, чийто вертолет летя опасно ниско над “Градина” – Региони – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Хеликоптерът, изчезнал край Гърмен, е на фирмата, чийто вертолет летя опасно ниско над

ФБ/Филип Атанасов

Хеликоптерът, който в петък изчезна край Гърмен, и този, който през месец юли прелетя ниско над плаж “Градина”, са собственост на една и съща фирма. Тя е “Авио отряд Варна”, пише “24 часа”.Тогава на Джулай морнинг хеликоптерът прелетя опасно ниско над плаж “Градина”, където много хора се бяха събрали да посрещнат изгрева. От него бяха изхвърляли хартии с лика на Тодор Живков, а хора висели от вратите на машината. Свидетели разказват, че хеликоптерът е кръжал близо 15 минути над залива. Преминал не само изключително ниско над хората, но и над лодка.


Загиналият през март месец пилот Георги Влайков край Лесново пък е бил управител на учебен център “Авио отряд Варна”. Влайков загина, докато изпълняваше акробатичен полет над летището. Самолетът му попаднал в плосък свредел, от който нямало измъкване.

Сигнал за изчезването на селскостопанския хеликоптер тази сутрин е бил подаден от колега на пилота. Машината е била в района на Гърмен от 19 септември и е пръскала горски масиви срещу борова процесионка. Днес сутринта е трябвало да се прибира, защото е свършила работата, за която е наета от Югозападното държавно предприятие. Излетял е около 7,40 ч., но след около час връзката с пилота била изгубена.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар