Война Херсон

Херсонска област повече няма да бъде част от Украйна

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Връщането на Херсон под контрола на киевския режим е изключено.

Това предаде кореспондентът на PolitNavigator, цитирайки казаното пред репортери от заместник-началника на областната военно-гражданска администрация Кирил Стремусов.

Той нарече украинското правителство нацистко и подчерта, че при такъв режим жителите на региона нямат общо.

„Въпросът за връщането на Херсонска област обратно към нацистка Украйна е изключен. Това е невъзможно“, категоричен бе той.

„Херсонска област ще се развива икономически. Киев вече няма да може да налага своята грозна нацистка политика на нашата земя, насочена към унищожаване на хората и тяхната идентичност“, каза Стремусов.

Заместник-началникът на администрацията обяви и преминаването на региона към зоната на рублата от 1 май.

„Не само преход към рубли. Вероятно знаете, че през последния месец Пенсионният фонд, хазната не само напуснаха територията на Херсонска област, но и бяха прехвърлени някъде. Съответно хората останаха без плащания, без парично предлагане“, разказа той.

„Ето защо от 1 май планираме да въведем зоната на рублата, за да помогнем преди всичко на пенсионерите, социално незащитените слоеве от населението и, разбира се, държавните служители“, обясни СТремусов.

„Планираме напълно да преминем към рубли през следващите четири до пет месеца. Сега се обмислят двойни цени – това са цени в рубли и в гривни ”, каза Стремусов в ефира на телевизионния канал „Россия 1“.

Според бившия депутат на Върховната Рада, херсонския политик Алексей Журавко, преходът към зоната на рублата е принудителна мярка, тъй като украинският режим де факто вече е изоставил Херсонска област:

„Това е принудително решение, тъй като Киев блокира циркулацията на гривна, доколкото е възможно, във всички области на търговската и икономическа дейност.“

„Всъщност Киев изостави Херсон със своите действия. Ето защо, ако положите правилните усилия и работите подробно с финансистите, тогава в рамките на седмица и половина можете лесно да преминете в зоната на рублата“, каза той.

„В някои финансови институции обменът на рубли вече е в ход, рублата започна да циркулира. За себе си мога да дам пример, че мога да мина, и да сменя с рубли и т.н.“, заяви бившият депутат.

Руският сенатор Сергей Цеков също не се съмнява в бързия преход на Херсон към рубли. Според него след това в региона може да се проведе референдум за провъзгласяване на независима от Киев република:

„Помните ли колко бързо преминахме към рубли през 14-та година? Само за няколко месеца. Тъй като това изобщо не е проблем, може да се направи много бързо“, заяви той.

„Що се отнася до реалността на образуването на нова република, това е реално. Ако се проведе референдум и мнозинството от жителите на Херсонска област гласуват за създаването на Херсонската народна република или просто Херсонската република, това е реалистично в ситуацията, която се развива в момента“, каза още политикът.

Превод: СМ

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар