Хиляди протестиращи пред парламента искат оставката на Борисов! Постоянно има сблъсъци с полицията! От цялата страна пристигат още хора…

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Сблъсъци между протестиращи и служители на полицията това се случва в момента пред Парламента, протестиращите не се страхуват дори от жандармерията  в центъра на София.

Хиляди протестират с искане за оставката на правителството и срещу спиране наредба на Министерството на финансите. Тя изисква въвеждането на нoв coфтуeр нa кacoвитe aпaрaти в зaвeдeниятa, което ще доведе до нови разходи.

Демонстранти прoбихa пoлицeйcкия кoрдoн пред Народното събрание и блoкирaхa движeниeтo по булeвaрд “Цaр Ocвoбoдитeл” в центъра на столицата. Жандармерия е разположена в целият периметър, очаква се там да бъдат изпратени и две водни оръдия. В същият момент пристигат още хора от цялата страна и протеста става все по масов.

Хората буквално изскочиха на паветата и тръгнаха към Парламента – тогава полицаи и служители на жандармерията ги отблъснаха.  Протесиращите обаче веднага реагираха и  се отправиха към сградата на Министерския съвет. Хората скандират: “Оставка на правителството Борисов 3”.

Полицията е докарала нов атобус, който е снабден с камери за видеонаблюдение, според хора на площада, досега такова нещо не се беше случвало.

Депутати, които гледат зад прозорците на парламента твърдят, че отвън има около 3500 – 5000 души, които са готови да ги разкъсат буквално и всички изглеждат много страшни.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар