Хиляди служители на “Мерцедес” на протест срещу продажбата на представителства на компанията

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Снимка: iStock by Getty Images

Хиляди служители на “Мерцедес” на протест срещу продажбата на представителства на компанията

Под мотото “Ние оставаме заедно – на 2 юли и всеки ден” хората се събраха в централата в Унтертюркхайм, както и в градовете Ращат, Дюселдорф, Бремен и Берлин

Около 25 000 служители на германският автомобилостроител “Мерцедес-Бенц” (Mercedes-Benz) протестираха срещу планираната продажба на търговски обекти на компанията, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Около 10 000 души се присъединиха към протест в завода за производство на луксозни автомобили в град Зинделфинген, провинция Баден-Вюртемберг, според Общия работнически съвет (GWC) и профсъюза “И Ге Метал” (IG Metall).

Под мотото “Ние оставаме заедно – на 2 юли и всеки ден” протестиращи се събраха в централата на “Мерцедес-Бенц” в Унтертюркхайм, както и в градовете Ращат, Дюселдорф, Бремен и Берлин.

Протестите бяха посетени не само от служители на представителствата, но и от работещи в заводите на компанията.

“Служителите са бесни”, каза Ергюн Люмали, председател на Общия работнически съвет, представляващ интересите на повече от 34 000 служители на “Даймлер трък” (Daimler Truck) в Германия. “Всеки, който напада един от нас, напада всички ни”, допълни той.

Всички производствени линии на “Мерцедес” бяха спрени, множество клонове също бяха затворени.

Според предишни доклади около 8000 души са заети в клоновете на “Мерцедес-Бенц” в около 80 производствени мощности. Една компания може да включва няколко представителства.

Автопроизводителят заяви през март, че възнамерява да продаде търговските обекти и че продажбата на всеки от тях ще бъде разгледан поотделно.

Компанията иска да избере купувачите според няколко критерия, включително да внесе опит в търговията на дребно, икономическа мощ, предприемаческа компетентност, желание за инвестиране и откритост към представителите на работниците.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар