Холандец стана общински съветник във Велико Търново

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Велико Търново стана първият град в страната, в който интересите на местните хора се защитават от чужденец. В навечерието на Великденските празници холандецът Якоб ван Бейлен стана част от 37-членния местен парламент, след като юристът Калоян Янков беше избран за народен представител, съобщава БНР.

 

„Зелено, хуманно, културно“ са принципите на холандеца. Избори до безкрайност не е добре за развитието на България, казва чужденецът, избрал да живее и работи у нас.

За Ван Бейлен великотърновци казват, че е по-патриот от мнозина. Няма зелена кауза в града, в която да не е участвал. На антиправителствените протестите през миналото лято във Велико Търново винаги беше на първа линия, предаваше от протестите за холандските медии.

„Аз съм на 72 години, вече от 7 години съм пенсионер. От 11 години постоянно живея в България. За първи път бях тук 1967-а година като турист. Много обичам природата тук и най-вече живите традиции и затова реших да остана тук“.

Като общински съветник Якоб ван Бейлен стана член на постоянните комисии по образование, наука и култура, по бюджет и финанси и по устройство на територията, транспорт и паркиране. Казва, че ще работи за промяната:

„Мога да кажа, че съм доста интегриран. Виждам много хора, обичам да ходя пеша и виждам доста от проблемите на града. Има нужда от промяна за много области. В държавно ниво е ясно – има голяма нужда от юридическите реформи. Ако гледаме тук, във Велико Търново първо липсва много ремонт, навсякъде. Ако от паметника на Самоводската чаршия отида до Царевец, което е най-туристическият маршрут, виждам фасадите, виждам всички мъртви магазини долу на сградите. Боли ме“.

Едно от нещата, с които иска да се ангажира, е развитието на устойчив туризъм във Великотърновския регион, за да не бъде градът временна спирка за една-две нощувки за преминаващите българи и чужденци.

„Искам да работя за друг вид туризъм, който също правех в Котел, мястото, където първо бях. В Търново и района чужденците или българските гости да остават от четири до осем дни тук, в града, с туристически програми и пакети“.

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар